'Ik kreeg veel ongelofelijke mails, kon ik niet geheimhouden voor mijn vrouw'

'Ik kreeg veel ongelofelijke mails, kon ik niet geheimhouden voor mijn vrouw'

18 januari - 10:09 Laatste update: 10:10
Bundesliga 30 Reacties

Scheidsrechter Felix Zwayer heeft voor het eerst sinds zijn pauze als arbiter van zich laten horen. De Duitser doet een boekje open over bedreigingen die hij heeft ontvangen.

Na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München heeft Zwayer geen Bundesliga-duel meer gefloten. "Ik heb veel ongelooflijke mails gekregen", begint hij tegenover de Duitse tak van Sky. "Het was lastig om ze te negeren en ermee om te gaan. De politie van Berlijn vertelde me dat er doodsbedreigingen richting mij rondgingen op het internet. Dat kon ik niet geheimhouden voor mijn vrouw."

Zwayer merkte dat hij het moeilijk had met de situatie. "Je probeert de draad weer op te pakken, maar als je in de deuropening staat en probeert afscheid te nemen van je vrouw, zoals je al vijftien jaar doet, dan zie je haar in tranen uitbarsten. Niet omdat ze me gaat missen als ik weg ben, maar omdat ze zich zorgen maakt om me en om wat er misschien thuis gaat gebeuren."

Begin december kwam Zayer in het nieuws, nadat hij zijn stempel op de kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München drukte. De leidsman gaf een strafschop, waardoor Bayern de winnende treffer kon maken. Dat was tegen het zere been van Dortmund. Jude Bellingham maakte dat na de wedstrijd duidelijk door te vertellen over het verleden van Zwayer: in zijn beginjaren als scheidsrechter was hij als assistent betrokken bij het matchfixingschandaal rond Robert Hoyzer, al heeft Zwayer dat tot op het heden ontkend. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s