'Clubs zijn angstig om spelers weg te doen, maar heb goede hoop dat het goedkomt'

18 januari om 10:45

Ondanks dat het crisis is bij Willem II, geeft trainer Fred Grim de moed nog niet op. De voormalig doelman denkt dat het nog goed kan komen bij de Tilburgers.

Willem II begon nog goed aan het seizoen, maar over alle competities heeft de ploeg nu tien keer achterelkaar verloren. De Tricolores gingen afgelopen weekend zelfs bij hekkensluiter PEC Zwolle onderuit, waardoor de degradatiezone steeds nadrukkelijker in zicht komt. Ziet Grim het nog wel zitten bij Willem II? "Wie mij een beetje kent, weet dat ik nooit zal opgeven, dat ik er alleen maar harder door ga werken", laat de coach optekenen door Voetbal International. "Ja dus, dit gaan wij voor elkaar krijgen."

Het is echter wel duidelijk dat Willem II versterkingen nodig heeft. De nummer vijftien van de Eredivisie heeft een gebrek aan echte leiders. "Daar hebben we er te weinig van", ziet ook Grim. "Het is ook geen geheim dat we dat soort spelers zoeken."

Voor Willem II is het echter geen gemakkelijke opgave om nieuwe spelers binnen te halen. "Clubs zijn angstig spelers te laten gaan, terwijl ze voorheen veel sneller verhuurden", stelt Grim. "Een paar besmettingen en ze hebben die jongens zelf nodig. Ik heb goede hoop dat het in de laatste week goedkomt, dat we vinden wie we willen hebben. Joris werkt keihard, we hebben veel contact."