Ferme taal Xavi: 'Hij verlengt nu bij Barça, anders verkopen we hem in januari'

19 januari om 15:25

FC Barcelona-trainer Xavi wil dat Ousmane Dembélé nú de knoop doorhakt over zijn toekomst. De Franse aanvaller moet zijn aflopende contract verlengen, anders mag hij nog deze maand vertrekken.

Xavi vindt dat de besprekingen met Dembélé lang genoeg geduurd hebben. "We kunnen niet langer wachten op Ousmane. Of hij verlengt zijn contract of we vinden per direct een andere oplossing", doelt de oefenmeester op een transfer in januari. "We onderhandelen nu al vijf maanden. Het is nu tijd om in het clubbelang te denken. Ik vind het geen optie om hem een halfjaar op de tribune te zetten."

"Ousmane zegt dat hij wil blijven, maar vervolgens tekent hij niet", vervolgt Xavi. "De boodschap is duidelijk. Hij moet zijn contract verlengen en anders zullen we proberen om hem te verkopen in januari. Er is geen andere manier. Ik verbaas mij over de manier waarop zijn zaakwaarnemer praat, en Dembélé aan de andere kant die tegen mij zegt dat hij wil blijven. Ik begrijp het niet."

De zaakwaarnemer van de aanvaller, Moussa Sissoko, vertelde dinsdag dat hij genoeg heeft van de dreigende taal uit Camp Nou. "Op deze manier dreigt Barcelona Dembélé kwijt te raken", waarschuwde hij. "Ja, onze eisen zijn hoog. Maar in het verleden hebben we al laten zien dat de keuzes van Ousmane niet op basis van het geld worden gemaakt. Anders zou hij niet bij Barcelona spelen."

Dembélé verlangt naar verluidt een salaris van veertig miljoen euro per seizoen. Daar kan en wil Barça niet aan voldoen.