Weinig begrip voor dreigementen clubs: 'Denk na wat je over jezelf afroept'

Weinig begrip voor dreigementen clubs: 'Denk na wat je over jezelf afroept'

20 januari - 07:00 Laatste update: 09:30
Eredivisie 87 Reacties

Voetbalburgemeesters gaan donderdag met elkaar om tafel om de noodkreet van profclubs te bespreken. Onder meer MVV dreigt het stadion vanaf 28 januari demonstratief open te gooien. 

Eerder deze week werd de druk op het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) opgevoerd door zowel de KNVB als de clubs. "Ik snap de zorgen van de clubs heel goed", benadrukt voetbalburgemeester Paul Depla van Breda tegenover het Algemeen Dagblad. "Tegelijkertijd zijn de meeste sectoren veel harder getroffen dan het profvoetbal. Een concert in het Concertgebouw wordt niet uitgezonden via ESPN. Nachtcafés zijn al 22 maanden dicht. Iets meer terughoudendheid van de clubs zou daarom gepast zijn."

Naast het gesprek tussen de burgervaders, zullen de voetbalburgemeesters afzonderlijk met clubs in gesprek gaan. De insteek van die gesprekken is om gezamenlijk op te trekken richting minister Ernst Kuipers. Depla wil er voor waken dat clubs op eigen houtje gaan handelen, zoals MVV dat naar buiten heeft gebracht. "Denk na wat je over jezelf afroept als club." 

"Roepen dat je hoe dan ook je stadion opengooit, met alle gevolgen voor de openbare orde van dien, brengt het imago van de sector alleen maar schade toe", beargumenteert hij. "Tel ook je zegeningen als profvoetbal, zou ik zeggen, anders krijg je de boemerang misschien wel dubbel zo hard terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s