'Koeman was het hoofd van de familie, hij stond echt boven de groep'

20 januari om 08:55

Jean-Paul Boëtius bewaart warme herinneringen aan Ronald Koeman. De voormalig bondcoach had de huidig speler van FSV Mainz 05 onder zijn hoede op het moment dat hij zijn doorbraak bij Feyenoord beleefde. Boëtius blikt in een interview met FR12.nl terug op zijn eerste Feyenoord-periode.

De middenvelder annex aanvaller debuteerde in de hoofdmacht tijdens de Klassieker op 28 oktober 2012. Koeman gooide hem voor de leeuwen, maar het vertrouwen betaalde zich uit. Na 22 minuten tegen Ajax had Boëtius zijn eerste doelpunt in het eerste elftal binnen. De voormalig Feyenoorder is blij dat hij de kans van Koeman kreeg. "Je kon hem eigenlijk zien als het hoofd van de familie. Hij was autoritair, stond echt boven de groep en iedereen had veel respect voor hem", zegt hij tegenover FR12.nl.

Boëtius noemt Koeman 'een warme man'. "Dat zou je in eerste instantie niet zeggen. Soms kon hij naar je toekomen en je aankijken waarbij je dacht: Wat wil hij van me?" Zo haalde Boëtius na zijn sprankelende start niet zijn gebruikelijke niveau, waarna Koeman hem op de bank zette. "Toen vroeg hij of ik zenuwachtig was over mijn positie in het elftal. Ik antwoordde van niet. Hij zei: Goed zo, want volgende week sta je weer in de basis. Die wedstrijd wonnen we met 3-1 van PSV. Ik maakte de 1-1, versierde de penalty bij de 2-1 en gaf de assist op de 3-1. Hij wist spelers altijd op de juiste manier te raken."