Elia steunt Ihattaren: 'Ten Hag laat hem weer opbloeien, maar blijf maar haten'

20 januari om 13:32

Eljero Elia hoopt dat Mohamed Ihattaren bij Ajax zijn voetballoopbaan weer kan oppakken. In een reactie op een Instagram-post van ESPN stelt hij dat de aanwezigheid van Erik ten Hag een zegen is voor de aanvallende middenvelder.

ESPN meldde als eerste dat Ihattaren op weg is om bij Ajax te gaan tekenen. De linkspoot, die bij PSV doorbrak maar daar afgelopen zomer vertrok vanwege een conflict met trainer Roger Schmidt, traint op zichzelf met Gerald Vanenburg en die gaf Ten Hag en de Amsterdammers een positieve recensie over de aanvallende middenvelder.

Onder de Instagram-post van ESPN over het nieuws reageert Elia met 'respect'. Uit een latere reactie van de vleugelaanvaller blijkt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Ihattaren het gaat redden bij Ajax en hekelt Elia de 'hatende internethelden'. De Oranje-international zegt Ten Hag te kennen en te weten dat de oefenmeester ervoor zorgt dat Ihattaren 'weer op gaat bloeien'.

Ajax en Juventus zouden in vergevorderde onderhandelingen zijn over een huurdeal rond de Utrechter, die lang naar de club uit zijn geboortestad leek te gaan vertrekken. Nu lijkt het toch Amsterdam te gaan worden: de regerend landskampioen wil doorpakken en hoopt op een optie tot koop in het huurcontract met Juve.