Bruggink: 'Ajax vraagt veel van jeugd qua discipline, vind ik wel een dingetje'

21 januari om 07:10

Arnold Bruggink verbaasde zich al over de massale aandacht voor de mogelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Ajax, maar is ook verrast dat de Nederlandse kampioen met hem in zee wil. Hij vindt het een opvallend signaal naar de eigen jeugd.

"Het werd heel erg groot gebracht, dat het een megastunt was. Over een jongen waar we nu al twee jaar weinig van hebben gehoord. Ik vind het echt heel erg opmerkelijk. Met name ten opzichte van je eigen jeugd ook", reageert Bruggink bij ESPN. "Ik vind het een signaal, waarbij je je kunt afvragen: wil je dat? Je vraagt veel van je eigen jeugd qua discipline enzovoort. Dat vind ik wel een dingetje."

De oud-PSV'er denkt wel dat Ihattaren bij Ajax-coach Erik ten Hag in goede handen zou zijn. "Ten Hag is wel een trainer die dat kan. Misschien komt hij wel eerst voor Jong Ajax in beeld. PSV bood hem dat ook aan, maar dat wilde hij absoluut niet. Misschien wil hij dat bij Ajax nu wel, zou kunnen."

Ook Marciano Vink is benieuwd of de negentienjarige spelmaker zich weet te schikken in zijn rol bij Ajax. "Bij Ajax is er toch een bepaalde maatstaf die ze hanteren. Richting de jeugd, maar ook vooral bij het eerste elftal. We weten niet hoe hij er mentaal voorstaat, dus ik vind het nog wel een opmerkelijke stap."