Haye en NAC vinden elkaar niet: 'Het is ook niet de wens van de supporters'

21 januari om 09:18

De uitspraken van Thom Haye veranderen de onderhandelingspositie van NAC Breda niet. De Parel van het Zuiden zit hoog in de boom en wil de spelmaker alleen voor het juiste bedrag aan sc Heerenveen verkopen.

De Friezen hebben die prijs nog niet aangetikt en dus speelt Haye tot zijn eigen teleurstelling nog steeds in Breda. Woensdag liet de middenvelder na de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle nog weten dat hij zich ergert aan de handelswijze van NAC, dat geen water bij de wijn wil doen.

In gesprek met BN DeStem meldt Edwin van Baal, de voorzitter van de raad van commissarissen, dat de club in zijn recht staat. "Thom heeft uitgelegd waarom hij en hoe hij een volgende stap in zijn carrière wil maken", laat hij optekenen. "Wij begrijpen dat. Van de andere kant is een vertrek van Thom nu niet in het belang van NAC. Niet op sportief vlak, niet vanuit financieel perspectief en het is ook niet de wens van de supporters."

Dat betekent dat Heerenveen aan de vraagprijs, die naar verluidt ongeveer 750.000 euro bedraagt, zal moeten voldoen. Eerder ging de Friese Eredivisionist niet verder dan vier ton. Het is onduidelijk of ze al een hoger bod hebben uitgebracht en of dit wel wordt overwogen door het clubbestuur van NAC.