Oudgediende verdient contract en sluit per direct aan bij hekkensluiter PEC Zwolle

21 januari om 16:26

Maikel van der Werff keert na 6,5 jaar terug bij PEC Zwolle. De ervaren verdediger trainde al enige tijd mee bij de Zwollenaren en heeft contract van een halfjaar afgedwongen. 

Van der Werff vertrok eerder deze maand bij FC Cincinatti, waarna hij al snel aansluitte bij de ploeg van Dick Schreuder. Tussen 2013 en 2015 was hij ook al actief bij PEC, waardoor het een weerzin met oude bekenden is voor de 32-jarige stopper. "Het voelt goed om terug te zijn in Zwolle", laat hij weten op de clubsite. "Deze club heeft mij veel moois gebracht en heeft een heel helder doel gesteld voor het restant van de competitie. Daar ga ik mijn bijdrage aan leveren. Op de trainingen en de wedstrijden zie ik fanatisme en een duidelijke speelstijl. We willen er met z’n allen voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft en daar ga ik mij met het team dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten."

Technisch directeur Mike Willems ziet in Van der Werff een waardevolle kracht in de strijd tegen degradatie. "Met zijn ervaring, rust aan de bal en sterke drive om vooruit te verdedigen past Maikel perfect in ons systeem." Van der Werff is zaterdagavond al speelgerechtigd, als PEC de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen speelt. De Zwollenaren schoten na de winterstop uit de startblokken. Vorig weekend werd tegen Willem II direct de tweede driepunter van het seizoen gepakt.