Stap Ihattaren naar Ajax afgeraden: 'Goedkope back-up voor volgend seizoen'

21 januari om 19:00
Laatste update: 21 januari om 19:26

Peter Boeve, die tussen 1979 en 1988 ruim 200 officiële wedstrijden speelde voor Ajax, denkt niet dat het een goed plan is om Mohamed Ihattaren naar de club te halen. Boeve ziet niet meer in Ihattaren dan een 'back-up voor volgend seizoen'.

Boeve steekt zijn mening in gesprek met NH Sport niet onder stoelen of banken. "Ik zou hem persoonlijk niet halen, alleen voor het tweede elftal. Als hij het goed doet, heb je een goedkope back-up voor volgend seizoen. Als ik kijk naar hoe hij een interview in De Telegraaf geeft. Dat hij op alles en iedereen afgeeft, maar zichzelf vergeet... Dan zou ik er niet aan beginnen."

Hierbij haalt Boeve een voorbeeld aan uit het interview van Ihattaren met De Telegraaf. De middenvelder gaf aan dat hij na zijn wissel tegen Ajax de volgende training met opzet te laat kwam. "Als je altijd een ander de schuld geeft... Als je bewust te laat komt op een training, omdat je denkt dat de trainer dan aan je gaat vragen: hoe gaat het met je? Dan draai je de boel helemaal om. Dan moet je zorgen dat je eerder op het veld staat."

Voordat Ihattaren weer fatsoenlijk bij een club aan de slag kan, vindt Boeve dat hij eerst mentaal een stap moet maken. "Hij moet niet kijken naar de negatieve kant, maar moet denken: ik heb talent, ik zal laten zien hoe ik daarmee omgaat. Goed dat hij nu met Gerald (Vanenburg, red.) werkt, dat is een geweldig mens. "