'Bergwijn krijgt naar verluidt 6 miljoen netto: naast transfersom enorm probleem'

21 januari om 20:26

Telegraaf-journalist Mike Verweij beaamt het nieuws over Steven Bergwijn dat al langer de ronde doet: de kans dat hij deze maand naar Ajax verhuist, wordt met de dag kleiner. De transfersom en het salaris van de Oranje-international lijken niet op te hoesten door Ajax.

Dat laat Verweij weten in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. "Bergwijn verdient naar verluidt zes miljoen netto bij Spurs. Hij zal beseffen dat hij dat bij Ajax nooit kan verdienen. Maar bij de transfersom – die echt wel richting 22, 23 miljoen zou moeten lopen, misschien wel 25 – is dat kapitale salaris van Bergwijn een enorm probleem", aldus de Ajax-watcher.

Na zijn heldenrol tegen Leicester City lijkt de kans kleiner dat Tottenham de oud-PSV’er nog laat gaan. "Ik denk dat Ajax echt nog wel de hoop had dat die prijs nog wel zou zakken, naarmate de transferdeadline dichterbij zou komen. En dat er met dat salaris van Bergwijn ook nog wel wat te regelen viel", vertelt Verweij, die benadrukt dat Ajax nog niet met Bergwijn zelf heeft gesproken. "Het management van Bergwijn heeft gezegd: kom er eerst maar uit met Spurs en dan gaan wij wel praten."

Dat lijkt er deze maand dus ook niet meer van te komen. "Twee keer eerder (één keer in zijn PSV-tijd en één keer na zijn transfer naar Noord-Londen, red.) is Bergwijn ook gek gemaakt door Ajax en heeft hij ook aangegeven dat hij daarvoor openstond en ging het niet door. Nu werd er gezegd: voor de derde keer warmlopen voor Ajax en dan wéér horen dat het niet doorgaat. Dat is achteraf een slimme keuze geweest, want het lijkt weer niet door te gaan."