Eredivisie en Eerste Divisie opgelet: 'OMT adviseert stadions te openen'

Eredivisie en Eerste Divisie opgelet: 'OMT adviseert stadions te openen'

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om de samenleving tot 20.00 uur weer grotendeels te openen. Ook moet het binnenkort weer mogelijk worden om publiek toe te laten bij sportwedstrijden, meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen.

Dat is goed nieuws voor het amateurvoetbal, maar ook voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Premier Mark Rutte gaf deze week al aan dat er wordt gekeken of het mogelijk is om weer fans toe te laten in de voetbalstadions. "Het beeld dat we nu van Omikron hebben, biedt ons hoop, maar ik kan geen beloftes doen", liet hij weten tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten, toen Nederland opnieuw in een lockdown ging. De versoepelingen, die onder meer ook gelden voor de horeca- en cultuursector lijken na 25 januari in te moeten gaan. De KNVB stelde woensdag nog dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

Volgens RTL stelt het OMT wel de nodige voorwaarden aan het openen van de samenleving. Naast een sluitingstijd van vermoedelijk 20.00 uur, 'zal er gewerkt moeten worden met coronatoegangsbewijzen en maximale aantallen mensen die op een plek naar binnen kunnen'. Het kabinet moet zich nog over het advies buigen. Dinsdag is er weer een persconferentie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s