Swart begrijpt niets van commotie: Zijn ze nou helemaal gek geworden?

Swart begrijpt niets van commotie: "Zijn ze nou helemaal gek geworden?"

24 januari - 13:44 Laatste update: 14:19
Eredivisie 199 Reacties

Sjaak Swart snapt niets van de commotie rond het winnende doelpunt van Ajax tegen PSV (1-2). Het was 'gewoon een wereldgoal' van Noussair Mazraoui, aldus Mister Ajax.

De zege van Ajax in Eindhoven wordt overschaduwd door de vraag of de bal over de zijlijn was, voordat Mazraoui voor de beslissing zorgde. Bij PSV is de verbijstering groot.

"Zijn ze nou helemaal gek geworden?", vraagt Swart zich af in Het Parool. "Ze lullen alleen maar over of de bal wel of niet uit was. Iedereen is in de war over die VAR. Ze hebben met zijn tweeën een kwartier lopen gluren: de bal was gewoon in, het was een zuivere goal. Niemand kan het zien met die beelden. Ze hebben gister foto's getoond dat ik achter de VAR zou zitten: ze moeten niet zo zeuren, lekker voetballen."

Tekst gaat door onder tweet

"Geef Ajax dan meteen de titel", riep Roger Schmidt na het incident naar de arbitrage. "Vraag het eens aan die trainer die zondag zei: ze moeten die cup vast naar Amsterdam sturen", aldus Swart, die op kenmerkende wijze reageert. "Nou, daar heeft hij gelijk in, want Ajax is de beste."

"Het is gewoon 2-1. Het was een wereldgoal met een fantastische aanval. Een zeer verdiende overwinning van Ajax", stelt Mister Ajax. "Ajax wilde voetballen en PSV wilde verdedigen. En dan moeten we niet meer zeuren over of die bal over de lijn is of niet. Voor de overtreding op het middenveld bij Ajax-AZ (1-2, red.) werd ook niet voor gefloten en toen werd het 1-1. Daar heeft niemand het over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s