Het is trouwens wel grappig dat je hier gewoon naar een uitwedstrijd kan rijden

"Het is trouwens wel grappig dat je hier gewoon naar een uitwedstrijd kan rijden"

Cole Bassett zat nog niet bij de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar heeft tijdens de wedstrijd tegen NEC al een goede indruk van zijn nieuwe ploeg gekregen. De Amerikaanse middenvelder hoopt tegen het Sparta van oude bekende Younes Namli zijn debuut te maken.

Bassett keek zondagmiddag, in afwachting van zijn werkvergunning, toe in De Goffert. "Ik zag in Nijmegen dat Feyenoord erg veel de bal had. Veel meer dan mijn vorige club Colorado Rapids de bal had in wedstrijden. Het is trouwens wel grappig dat je hier gewoon naar een uitwedstrijd kan rijden, in de Verenigde Staten is dat eigenlijk alleen onmogelijk qua reistijd", aldus de nieuwkomer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bassett is mede dankzij Namli in Rotterdam-Zuid neergestreken. De Deense linkspoot wordt door FK Krasnodar aan Sparta verhuurd, maar speelde eerder met Bassett samen bij Colorado Rapids. "Ik kende niemand die Feyenoord echt kende, maar Younes zei meteen dat dit bij mij en mijn kwaliteiten als speler past. Het is fijn dat hij ook in Rotterdam is, al is hij straks bij de derby natuurlijk voor even niet mijn vriend."

De Eredivisie ligt het komende weekend stil vanwege een internationale interlandperiode. Op zondag 6 februari wordt er om 12.15 uur afgetrapt voor de Rotterdamse derby in De Kuip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s