De Mos: 'Hopelijk voor PSV komt het snel rond met één van die topclubs'

De Mos: 'Hopelijk voor PSV komt het snel rond met één van die topclubs'

25-01-2022 12:34
98

Aad de Mos is na de verloren topper tegen Ajax kritisch op PSV. Roger Schmidt weet de Eindhovense ploeg op dit moment vooruit te helpen, vindt de oud-trainer.

"Wat mij zorgen baart, is dat ik geen ontwikkeling in het veldspel zie", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Ik zie regelmatig aanpassingen in de opstelling en in de tactiek. Bij Ajax weet je wat de manier van spelen is en weet je van tevoren wie er gaan spelen."

Volgens de analist ontbreekt het aan automatismen onder Schmidt. "Ik weet bijvoorbeeld niet hoe PSV tegen AZ gaat spelen. Dat noem ik hap-snapbeleid. Dan kom je niet verder met je speelwijze. Het is ook zorgelijk dat PSV opnieuw een grote wedstrijd niet wint."

Gakpo
De Mos kijkt niet op van het nieuws dat Gakpo in de concrete belangstelling staat van Manchester City, Liverpool en Bayern München. "Het is te hopen voor PSV dat het snel rondkomt met één van die topclubs." Hij hoopt dat Gakpo na zijn toptransfer nog een jaar in Eindhoven wordt gestald. "Dat zou naar mijn idee het beste zijn. Hij is nog niet klaar voor het grote werk. Ik denk dat het goed is voor die jongen als hij nog een jaar blijft."