Wolfsburg 'verrast' door uitblijven van interesse in doelpuntenmaker Weghorst

Wolfsburg 'verrast' door uitblijven van interesse in doelpuntenmaker Weghorst

VfL Wolfsburg is 'verrast' door het uitblijven van interesse in Wout Weghorst. Voor de 29-jarige spits is momenteel geen enkele club concreet, laat technisch directeur Jörg Schmadtke weten.

Weghorst gaf al aan dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging. Bovendien melden BILD en Kicker eerder dat Wolfsburg niet van plan is om het tot medio 2023 lopende contract van de Oranje-international te verlengen. 

Schmadkte kijkt er van op dat nog geen enkele club zich bij hem heeft gemeld voor Weghorst. "Het is verrassend voor iemand die regelmatig doelpunten maakt in de Bundesliga en die publiekelijk heeft aangekondigd dat hij openstaat voor een nieuw avontuur", stelt de directeur in gesprek met Sport1.

Weghorst scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band voor Wolfsburg. Het leverde hem onder meer belangstelling op van Arsenal en Tottenham Hotspur, maar van een overstap naar de Premier League kwam het niet. Dit seizoen trof de oud-speler van Heracles Almelo en AZ zes keer doel in achttien Bundesliga-optredens.

Volgens Sport1 is de kans klein dat Weghorst in de laatste week voor de transferdeadline nog vertrekt. Dat komt mede door een zware blessure van ploeggenoot en concurrent Lukas Nmecha. Die Wölfe willen de Nederlander nu pas na dit seizoen laten gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s