Supporters zijn weer welkom in de voetbalstadions, wel maar één derde bezetting

Supporters zijn weer welkom in de voetbalstadions, wel maar één derde bezetting

25 januari - 19:09 Laatste update: 19:25
Eredivisie 151 Reacties

Supporters zijn definitief weer welkom in de voetbastadions. Dat maakten premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers dinsdagavond bekend op de persconferentie. De stadions mogen vanaf woensdag 26 januari voor één derde gevuld worden.

Enkele dagen geleden werd al duidelijk dat fans snel weer terug zouden keren op de tribune. Er is wel discussie over de bezettingsgraad: het kabinet voert een maximum van één derde door, maar daar verzette het betaald voetbal zich al nadrukkelijk tegen. De clubs en competities wilden terug naar tribunes die voor twee derde gevuld zijn, net als bij het begin van het seizoen.

Er gelden zullen ook andere maatregelen bij een bezoek aan het stadion. Zo moeten fans opnieuw een coronatoegangsbewijs tonen, ook moet iedereen een vaste zitplek hebben. Van de clubs wordt verwacht dat ze de aanwezige supporters zullen spreiden over alle plekken en dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Over drie weken kan de vlag er overigens weer anders bijhangen: dan is er namelijk een nieuw weegmoment.

Ajax-Go Ahead Eagles was de laatste wedstrijd die met fans op de tribune werd gespeeld. Daarna ging Nederland op slot. Het eerste duel in het betaald voetbal dat weer met publiek gespeeld wordt, is TOP Oss-FC Den Bosch. Dat Keuken Kampioen Divisie-duel staat voor vrijdagavond op de rol.

De Eredivisie kan over anderhalve week pas genieten van supporters in het stadion: de competitie ligt komend weekend stil. FC Utrecht en SC Cambuur zullen in De Galgenwaard als eerste Eredivisie-clubs weer met toeschouwers spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s