RKC-aanvaller Bakari schrikt op Afrika Cup: 'Hoop echt dat dit de laatste keer is'

RKC-aanvaller Bakari schrikt op Afrika Cup: 'Hoop echt dat dit de laatste keer is'

25 januari - 20:20
Afrika Cup 8 Reacties

RKC Waalwijk-aanvaller Saïd Bakari wist tijdens het treffen tussen Kameroen en De Comoren nog niet wat zich buiten het Stade d'Olembe af had gespeeld. Doordat te veel supporters probeerden om in het stadion te komen, kwamen er meerdere mensen om het leven.

Het Stade d'Olembe heeft een capaciteit van 60.000 plaatsen, maar door coronamaatregelen mocht het stadion slechts voor tachtig procent gevuld zijn. Supporters die niet naar binnen konden, wilden alsnog binnenkomen door toegang te forceren. Daardoor raakten er meerdere fans gewond en kwamen in ieder geval acht mensen om het leven.

RKC'er Bakari stond bij de betreffende wedstrijd namens De Comoren op het veld. "Wij kregen daar tijdens de wedstrijd niks van mee", vertelt de aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "Pas na de wedstrijd in de bus zagen we wat er was gebeurd. Vreselijk natuurlijk. We denken aan de families die hun geliefden zijn verloren. Voetbal is leuk maar niet alles natuurlijk. We spelen voor hen, voor de supporters."

"Als je in zo'n groot stadion voetbalt moet er goed worden gekeken naar alle situaties rond zo'n stadion", gaat Bakari verder. "Ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat er zoiets gebeurt in Afrika."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s