Jahanbakhsh plaatst zich voor WK met Iran, Van Marwijk doet ook goede zaken

Jahanbakhsh plaatst zich voor WK met Iran, Van Marwijk doet ook goede zaken

27 januari - 18:25 Laatste update: 18:31
Irak 20 Reacties

Bert van Marwijk kende een prima donderdag met de Verenigde Arabische Emiraten. Datzelfde geldt voor Alireza Jahanbakhsh, die zich met Iran al heeft geplaatst voor het WK in Qatar.

VAE - Syrië 2-0
Voor de VAE was het van cruciaal belang om een overwinning te boeken op Syrië. In dat geval zouden Van Marwijk en co. de derde plek stevig in handen houden in de kwalificatiepoule. Die positie geeft aan het eind van de rit recht op een play-offticket. Vlak voor rust zaten de VAE op rozen, nadat Caio de openingstreffer maakte. In de tweede helft werd de marge verdubbeld, waardoor Van Marwijk al langzaam mag denken aan de play-offs.

Iran - Irak 1-0
Jahanbakhsh stond tegenover de ploeg van Zeljko Petrović. Iran had aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Qatar, terwijl Irak streed voor zijn laatste kans op de derde plek. Uiteindelijk kwam de ploeg van Jahanbakhsh als winnaar uit de bus, na een goal van Mehdi Taremi. De Feyenoorder was goed voor de assist. Daardoor kan Iran zijn vliegtickets naar Qatar al boeken. Voor Irak wordt WK-kwalificatie een lastig verhaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s