BILD: Weghorst schrikte geïnteresseerde clubs af door vaccinatiestatus

1 februari om 13:48

Premier League-hekkensluiter Burnley werd op Deadline Day de nieuwe club van Wout Weghorst. De ongevaccineerde status van de 29-jarige aanvaller, die overkwam van VfL Wolfsburg, zorgde ervoor dat andere clubs afhaakten.

Althans, dat meldt BILD. Weghorst tekende maandag voor drieënhalf jaar bij Burnley, dat vijftien miljoen euro voor hem neertelt. De spits uit Borne had meer opties in Engeland, terwijl er ook belangstelling was vanuit Italië en Spanje. De geïnteresseerde clubs werden echter afgeschrikt door het gerucht dat Weghorst niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Officieel is zijn vaccinatiestatus onbekend.

Weghorst kwam afgelopen jaar in het nieuws, omdat hij in een goed bekeken Duitse tv-show verklaarde zich niet te vaccineren tegen corona. Later betuigde hij spijt. In november raakte de Oranje-international besmet met het virus, waardoor hij onder meer een Champions League-wedstrijd miste. Burnley zou als één van de weinige clubs in de Premier League minder letten op de vaccinatiestatus van een speler.