Wormuth ziet 'straatvoetballer' Heracles verlaten: 'Door een hel gegaan met mij'

Wormuth ziet 'straatvoetballer' Heracles verlaten: 'Door een hel gegaan met mij'

02-02-2022 10:17 Laatste update: 11:06
46

Het was een opvallende transfer in de laatste week voor de deadline: Delano Burgzorg ging van Heracles Almelo naar FSV Mainz. Frank Wormuth denkt dat de 23-jarige aanvaller het in zich heeft om te slagen in de Bundesliga.

Burgzorg is in Duitsland een onbeschreven blad, maar volgens Wormuth kan daar snel verandering in komen. "Qua potentie is Burgzorg klaar voor de Bundesliga", zegt de Heracles-trainer in een interview met Kicker. "Ik ben benieuwd of het gaat lukken."

Wormuth roemt de geboren Amsterdammer. "Snelheid is zijn belangrijkste kwaliteit. Burgzorg heeft een top van ongeveer 36 kilometer per uur. Hij is zeer atletisch en wendbaar, ondanks zijn lengte (1,86 meter, red.). Ook hoorde hij altijd bij de spelers met de meeste kilometers in een wedstrijd. Mainz heeft hem goed gescout."

Burgzorg kreeg de laatste twee jaar veel aandacht van Wormuth. "Hij was een typische straatvoetballer, die niet veel waarde hechtte aan disciplinie op het veld. Dat heeft hij nu geleerd, dus daar moet ik hem een compliment voor maken. Hij is echt door een hel gegaan met mij, maar nu is hij een totale professional."