Sandler over topverdediger Man City: 'Net als ik 24 jaar, niet normaal'

Sandler over topverdediger Man City: 'Net als ik 24 jaar, niet normaal'

03-02-2022 07:32
26

Philippe Sandler kwam mede door blessureleed nooit verder dan een paar optredens voor Manchester City, maar van een verloren tijd is volgens hem niet per se sprake. De aanwinst van Feyenoord koestert onder meer de samenwerking met manager Pep Guardiola.

"Ik heb onwijs veel geleerd van Guardiola. Niet alleen van hem, maar ook van de spelers", zegt Sandler in De Telegraaf. Alleen op de training leerde hij al 'bizar veel'. "Guardiola verwacht zó veel van je. Al doen we slechts een pass- en trapvorm, álles moet goed gaan. Je raakt in een soort trance, waarin je van jezelf eist dat elke bal goed moet zijn. Hij is zo’n liefhebber, ik heb weinig mensen zó van voetbal zien genieten."

Wedden

Meer odds

De 24-jarige verdediger bewaart daarnaast bijzondere herinneringen aan Vincent Kompany. "Kompany heeft alles meegemaakt bij Manchester City, vanaf het moment dat de club begon te groeien. Het was natuurlijk een fantastische speler, een van de beste centrumverdedigers van dat moment. En ook hij is veel geblesseerd geweest. Toen ik terugkwam van blessures, gaf hij me tips. Zowel voetbaltips als mentale tips. Hij zei me dat ik vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam moest hebben. Uiteindelijk ben ik door hem ook naar Anderlecht gegaan."

Ook raakte Sandler onder de indruk van een andere topverdediger. "Vorig seizoen, toen ik terugkwam van een enkelblessure, heb ik Rúben Dias voor het eerst meegemaakt. Dat is een jongen van 24 jaar, net als ik, maar het voelde alsof hij 44 is, haha. Niet normaal."