PSV op zoek naar nieuwe trainer: 'Er is helemaal geen lijn-Schmidt'

PSV op zoek naar nieuwe trainer: 'Er is helemaal geen lijn-Schmidt'

05-02-2022 07:05 Laatste update: 07:05
74

PSV neemt de tijd in de zoektocht naar een opvolger van Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester stopt na dit seizoen in Eindhoven en de clubleiding wil eerst alles op een rij zetten voordat er een opvolger wordt aangesteld.

Algemeen directeur Toon Gerbrands was vrijdagavond aanwezig bij de wedstrijd van Jong PSV tegen Helmond Sport (2-0) en wilde daar niet ingaan op namen, meldt het Eindhovens Dagblad. De Telegraaf wist wel een reactie los te peuteren, maar ook hier wilde Gerbrands geen namen noemen. "We hebben de uitkomsten van de gesprekken met Schmidt afgewacht. Het is niet onze werkwijze dat we andere trainers gaan benaderen voor er duidelijkheid is. Nu gaan we verder", aldus Gerbrands.

Wedden

Meer odds

De PSV-leiding geeft aan dat het niet per se zo hoeft te zijn dat er volgend seizoen een trainer voor de groep staat die de 'lijn-Schmidt' door kan trekken. "Zo denk ik helemaal niet. Ik denk in goede en slechte trainers", aldus Gerbrands. "Er is helemaal geen lijn-Schmidt. John de Jong stond achter de komst van elke speler die is gehaald. Ik neem niet aan dat er straks een trainer komt die niet met een speler als Ibrahim Sangaré wil werken."

Gerbrands wilde niets zeggen over de termijn waarop PSV een nieuwe trainer gaat presenteren. In het geruchtencircuit worden de namen van Ruud van Nistelrooy, Ronald Koeman en Phillip Cocu genoemd. De Jong PSV-trainer sluit een stap naar PSV 1 na dit seizoen niet uit.