Hoop op 'stunt' bij PSV: 'Gaan niet zó aanvallend spelen, dan pleeg je zelfmoord'

Hoop op 'stunt' bij PSV: 'Gaan niet zó aanvallend spelen, dan pleeg je zelfmoord'

08-02-2022 17:20 Laatste update: 17:20
42

'Een finale', zo wordt de bekerwedstrijd tegen PSV omschreven door de spelers en trainer van NAC Breda. De Parel van het Zuiden brengt dinsdagavond een bezoek aan het Philips Stadion en hoopt op een enorme stunt.

NAC kende geen ideale generale voor de wedstrijd tegen PSV: op vrijdag morsten de Bredanaars punten tegen Roda JC (2-2). "Ik ben eigenlijk wel teleurgesteld, ondanks dat we laat de gelijkmaker produceerden", stelt trainer Edwin de Graaf tegenover VoetbalPrimeur. "Je moet ook blij zijn met de late gelijkmaker, maar de irritatie over de weggegeven goals blijft wel het meeste hangen bij mij."

Debutant Jeredy Hilterman onderschrijft de woorden van zijn coach. De spits stelt dat het resultaat tegen Roda echter geen invloed zal hebben op de ontmoeting met PSV. "Ik denk dat dit twee duels op zich zijn. Die wedstrijd tegen PSV is een finale, als je verliest is het gewoon klaar. Dit doet dus niks met mij richting die wedstrijd."

'Schmidt-vertrek is geen voordeel voor ons'
Bij PSV gaat het al een aantal dagen over trainer Roger Schmidt, die na dit seizoen vertrekt uit Eindhoven. Kan dat een voordeel zijn voor NAC met het oog op de bekerontmoeting? "We gaan het zien, maar ik denk dat het geen effect zal hebben", stelt routinier Ralf Seuntjens. "Het kan natuurlijk altijd negatief of positief uitpakken, maar PSV heeft zoveel internationals… We weten dat het daar moeilijk gaat worden voor ons."


Seuntjens baalt tijdens het duel met Roda

De Graaf en Hilterman verwachten niet dat PSV minder scherp voor de dag zal komen door het Schmidt-nieuws. "Ik denk dat hun spelers zich daar wel goed voor kunnen afsluiten en gewoon hun wedstrijd zullen spelen", stelt eerstgenoemde. "Ze hebben gewoon heel veel kwaliteit en ik denk niet dat ze zich laten afleiden door een vertrekkende trainer." Hilterman: "Ik denk niet dat het vertrek van Schmidt een voordeel is voor ons, PSV weet gewoon wat het wil en komt daar om te winnen. Het zijn professionals, Schmidt ook. Hij zal het daar goed af willen sluiten en naam voor zichzelf willen maken."

Hoop op 'stunt' in Eindhoven
In de Keuken Kampioen Divisie staat NAC teleurstellend in het linkerrijtje. De ploeg van De Graaf moet dus vol aan de bak om de play-offs te halen, maar de focus ligt desondanks op PSV-uit. "PSV is nu de belangrijkste wedstrijd die voor de boeg staat", is de trainer duidelijk. Seuntjens laat eenzelfde geluid horen. "De beker heeft sowieso de prioriteit, dat is een alles-of-niks-wedstrijd. Daarna spelen we op zondag pas, dus we hebben alle tijd om te herstellen."

De Graaf heeft ook al een idee over het strijdplan voor de wedstrijd in Eindhoven. Tegen Roda speelde NAC in een aanvallende 3-2-3-2-formatie, maar daar gaat tegen PSV verandering in komen. "Nee, we gaan niet zo aanvallend spelen", stelt De Graaf. "Ik denk dat je dan zelfmoord pleegt, kijkend naar de kwaliteiten van PSV. We zullen wel met een ander plan komen." Hilterman vult aan: "We gaan gewoon kijken of we kunnen stunten. We zullen alles geven wat we hebben, ik heb er zin in."

Op dinsdagavond om 19.00 uur gaat de bal rollen in het Philips Stadion. De winnaar van het treffen tussen PSV en NAC gaat naar de halve finale van de KNVB Beker. Daarin zal RKC Waalwijk, AZ, NEC of Go Ahead Eagles de bezoekende club zijn.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)