'AZ verzweeg een positieve coronatest tijdens trainingskamp in Spanje'

'AZ verzweeg een positieve coronatest tijdens trainingskamp in Spanje'

08-02-2022 11:51
178

AZ heeft tijdens het winterse trainingskamp in Spanje een positieve coronatest verzwegen. Bruno Martins Indi bleef in Zuid-Europa achter na een vastgestelde besmetting, maar dat hebben de Alkmaarders altijd ontkend.

Met dat nieuws komt het Noordhollands Dagblad op dinsdagochtend. AZ heeft tijdens en na het trainingskamp volgehouden dat er geen positieve tests waren afgenomen en kon daardoor rechtvaardigen dat men ervoor koos om naar Spanje af te reizen, maar nu weet de regionale krant dat Martins Indi wel degelijk positief testte.

De verdediger kreeg in Spanje te horen dat hij besmet was met het coronavirus en ging in dat land in isolatie. AZ reisde vervolgens zonder hem terug naar Nederland en liet weten dat BMI 'herstelde van een teenoperatie die hij in de winterstop onderging'.

Waarom de Alkmaarders besloten hebben om te zwijgen, is niet duidelijk. Mogelijk wilde men voorkomen dat het, net als Ajax en Vitesse, forse kritiek zou krijgen op de beslissing om wel naar Zuid-Europa af te reizen. Die clubs keerden halsoverkop terug na veel positieve tests. Ook NEC verliet het trainingskamp eerder, maar zij voorkwamen daarmee juist besmettingen.