NEC moet puzzelen door Bony-blessure: 'Het is klote dat hij nu wegvalt'

NEC moet puzzelen door Bony-blessure: 'Het is klote dat hij nu wegvalt'

12-02-2022 11:27 Laatste update: 14:18
12

NEC-trainer Rogier Meijer baalt van de blessure van Wilfried Bony. De Ivoriaan maakte in het bekerduel met Go Ahead Eagles (0-2) zijn debuut voor de Nijmegenaren, maar viel tien minuten voor tijd uit met hamstringklachten.

Bony was de gewenste targetman voor de nummer negen van de Eredivisie, dat de voorbije periode moeizaam tot scoren komt. "Bony kan ons meer voorin brengen", stelt Meijer tegenover De Gelderlander. "Het is klote dat hij nu even wegvalt, maar dat betekent niet dat alles wegvalt. Ook zonder Bony hebben we kansen gecreëerd, maar viel het net niet onze kant op. Gelukkig is Jonathan Okita terug. Hij is ook balvast en voegt diepte toe aan het spel. Dat geeft ons wat meer variatie."

NEC staat desondanks hoopvol in een spoedige rentree van de aanvaller. "Bony was zelf optimistisch", aldus Meijer. De Nijmegenaren verwachten zaterdag of zondag meer duidelijkheid te kunnen geven. "Hij had het gevoel dat de ernst van zijn blessure niet rampzalig is. We moeten afwachten wat het onderzoek uitwijst."

De wedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag komt voor Bony in elk geval te vroeg. NEC is in het Abe Lenstra Stadion uit op eerherstel, na de uitschakeling in de KNVB Beker tegen Go Ahead.