Coutinho heeft geen spijt van Barcelona-vertrek: 'Dit is wat ik wilde'

Coutinho heeft geen spijt van Barcelona-vertrek: 'Dit is wat ik wilde'

12-02-2022 12:49 Laatste update: 12:49
5

Philippe Coutinho is dolblij dat hij terug is in de Premier League. De 29-jarige middenvelder kwam bij FC Barcelona niet in de plannen van Xavi Hernández voor, waarop hij vertrok naar Aston Villa. Dat hij daar opbloeit, is volgens hem geen toeval.

In zijn eerste drie wedstrijden voor The Villans was Coutinho al direct betrokken bij vier doelpunten. "De wedstrijden hier zijn zo intens. Dat spreekt me enorm aan. Ik moet me wel weer opnieuw aanpassen", zegt de Braziliaan tegenover Sky Sports. "In Spanje is het spel anders. Bij Barcelona hadden we meer balbezit en meer controle, normaal gesproken kreeg ik daar ook meer tijd aan de bal. Dat is een verschil met de Premier League."

Bij Aston Villa werd Coutinho herenigd met Steven Gerrard, met wie hij samenspeelde bij Liverpool. "We hebben veel gepraat voordat ik hierheen kwam", klinkt het. "Hij vertelde over de club, de ambities hier en de supporters. Dit is wat ik wilde. Ik heb snel besloten en nu ik hier ben, ben ik erg gelukkig." Coutinho merkt op dat Gerrard nog met speels gemak zou kunnen meekomen in de Premier League. "Op trainingen lijdt hij nooit balverlies. Hij zou nog steeds kunnen meespelen. Hij is echt een idool van mij."

Coutinho is door Barcelona verhuurd aan de club uit Birmingham. De Braziliaan staat nog tot medio 2023 onder contract in Catalonië, al is het onwaarschijnlijk dat hij ooit nog voor Barça zal spelen.