Heracles zwaait Blaswich na dit seizoen uit: 'Deze kans kan ik niet laten liggen'

Heracles zwaait Blaswich na dit seizoen uit: 'Deze kans kan ik niet laten liggen'

15-02-2022 15:18 Laatste update: 15:57
44

Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich maakt na dit seizoen de overstap naar RB Leipzig. De dertigjarige Duitser tekent een contract tot medio 2025 bij de Bundesliga-club.

Blaswich kwam in 2018 over van Borussia Mönchengladbach. Gedurende zijn periode in Almelo kwam hij tot meer dan honderd wedstrijden voor de club. Sinds het vertrek van Robin Pröpper naar FC Twente is Blaswich aanvoerder van Heracles. De Duitser beschikte over een aflopend contract, waardoor hij gratis vertrekt uit Almelo. Bij Leipzig moet hij concurreren met de Hongaar Péter Gulácsi. 

Op de clubsite van de Heracles geeft Blaswich aan dat hij het aanbod van de nummer vier van Duitsland niet kon weigeren. "Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden. Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen."

Technisch directeur Tim Gilissen begrijpt de keuze van de sluitpost. "Natuurlijk hadden we Janis graag willen behouden voor Heracles. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij heeft ook zijn ambitie", stelt hij. "Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie."