Het gaat mis bij FC Utrecht-Vitesse: fans gooien vuurwerk, duel tijdelijk gestaakt

Het gaat mis bij FC Utrecht-Vitesse: fans gooien vuurwerk, duel tijdelijk gestaakt

20-02-2022 17:22 Laatste update: 17:46
224

Het duel tussen FC Utrecht en Vitesse is bij een 1-0 stand tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Allard Lindhout. Fans van Vitesse misdroegen zich, door vuurwerk op en rond het veld te gooien. Suppporters van Utrecht reageerden daar weer op, waardoor de situatie uit de hand liep.

Het vuurwerk vanuit het Vitesse-vak zorgde voor rook- en geluidsoverlast. De situatie was onveilig in de ogen van scheidsrechter Lindhout, die het spel even stillegde. In eerste instantie bleven alle spelers aan de rand van het veld wachten.

Tekst gaat verder onder video

Toen de supporters van Utrecht ook met vuurwerk gooiden, besloot Lindhout met alle spelers naar binnen te gaan. "We wachten even tot het afneemt, de fans gooien nu met vuurwerk naar elkaar waardoor we naar binnen gaan", reageerde de arbiter direct na de staking bij ESPN.

Op het moment dat de wedstrijd werd onderbroken, stond Utrecht met 1-0 voor. Moussa Sylla was verantwoordelijk voor de treffer, nadat een pass van Jacob Rasmussen op de kletsnatte grasmat bleef hangen.

Aan het begin van dit seizoen gebeurden er regelmatig soortgelijke incidenten in de Nederlandse stadions. In de maanden dat er geen fans welkom waren op de tribunes, was het rustiger. In de eerste speelronde na de terugkeer van volle stadions gaat het dus weer mis.