LIVE: Vitesse houdt simpel stand en voetbalt ook in lente nog in Europa (gesloten)

LIVE: Vitesse houdt simpel stand en voetbalt ook in lente nog in Europa (gesloten)

24-02-2022 17:00 Laatste update: 22:51
312

PSV en Vitesse komen donderdagavond in actie in de tussenronde van de Conference League. Het is om 18.45 uur eerst de beurt aan de Eindhovenaren, die het opnemen tegen Maccabi Tel Aviv. De Arnhemmers trappen om 21.00 uur af tegen Rapid Wien.

PSV verdedigt een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Cody Gakpo was vorige week de matchwinner, maar de aanvaller ontbreekt in Israël met lichte enkelklachten. Ook aanvoerder Marco van Ginkel is na een positieve coronabesmetting nog niet van de partij. Daar staat tegenover dat Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius weer aansluiten na een schorsing. Coach Roger Schmidt verklapte al dat Eran Zahavi gaat starten tegen zijn grote liefde.

Bij Vitesse ontbreken met Loïs Openda (geschorst) en Riechedly Bazoer (niet fit) twee steunpilaren. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor in Oostenrijk met 2-1, mede door een razendsnelle goal van Ferdy Druijf. 

Voor PSV en Vitesse staat een plek in de achtste finale van de Conference League op het spel. Feyenoord en AZ wisten zich daar al voor te plaatsen door hun groepswinst.