Veerman tijdens warming-up al uitgefloten: 'Je zet je jarenlang in, jammer'

Veerman tijdens warming-up al uitgefloten: 'Je zet je jarenlang in, jammer'

28-02-2022 10:45
57

Henk Veerman verruilde sc Heerenveen tijdens de winterstop plotseling voor FC Utrecht, speelde zondagavond tegen zijn oude club en kon niet op een warm welkom rekenen in het Abe Lenstra Stadion. De spits werd regelmatig uitgefloten door de Friese fans.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Veerman zich in de media al uitgesproken over zijn transfer. "Ik heb een hoop negativiteit gelezen op de sociale media. We gaan zien hoe ze me ontvangen. Als het negatief is, dan zou ik dat jammer vinden", liet hij onder meer weten. Dat bleek zondagavond dus inderdaad het geval. "Het is ook niet eens dat het hele stadion fluit, het is een bepaald deel, dat is vervelend. Tijdens de warming-up al? Dat heb je inderdaad goed gezien, ja", voegde Veerman na de wedstrijd toe, in gesprek met ESPN.

Veerman vond het 'niet leuk'. "En meer ook echt absoluut niet, dat bepaalt ook echt niet hoe ik een wedstrijd in ga, dat bepaalt ook helemaal niks. Het is alleen een gevoel: onnodig, jammer. Je zet je zeven jaar in voor de club en wat ze daarvan vinden, dat mogen ze allemaal vinden. Jammer dat je uitgefloten wordt en voor de rest is dat het ook."

Uiteindelijk kon Veerman het laatst lachen. FC Utrecht won met 1-2 en Heerenveen heeft nu zeven wedstrijden op rij verloren.