Update: FC Barcelona tikt 5 miljoen af en presenteert talent Torre (18)

Update: FC Barcelona tikt 5 miljoen af en presenteert talent Torre (18)

04-03-2022 22:19 Laatste update: 22:17
55

FC Barcelona nadert een akkoord met het Spaanse toptalent Pablo Torre. De achttienjarige aanvallende middenvelder van Racing Santander moet voor minder dan tien miljoen euro de overstap maken naar Catalonië. 

Naar verwachting zet Torre vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract bij Barcelona, meldt SPORT. Beide clubs zijn al tot een akkoord gekomen voor een overstap van de middenvelder, die ook international is voor Spanje O19. De transfersom is het enige punt van discussie in de onderhandelingen. Racing Santander heeft een clausule van tien miljoen euro opgenomen in het contract van Torre, maar naar verluidt hoeft Barcelona minder dan dat betalen. 

Bij Barcelona wemelt het van de talentvolle middenvelders. Wanneer Torre definitief naar Camp Nou komt, kan hij de concurrentiestrijd aangaan met Pedri, Gavi, Nico González en Frenkie de Jong. Torre speelt met Racing Santander dit seizoen op het derde niveau van Spanje. In 21 optredens was hij tot dusver goed voor zes goals en zes assists.

Update: Barcelona heeft de komst van Torre bevestigd: de Spaanse jeugdinternational maakt het seizoen af in Santander, maar heeft zich alvast tot 2026 aan Barcelona verbonden en sluit dan aan in het B-elftal. De initiële transfersom bedraagt vijf miljoen euro, maar kan nog oplopen tot twintig miljoen. In het contract van Torre is een afkoopsom van honderd miljoen euro opgenomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie