Vitesse-Sparta niet meer hervat óf uitgespeeld óf in zijn geheel overgespeeld

Vitesse-Sparta niet meer hervat óf uitgespeeld óf in zijn geheel overgespeeld

04-03-2022 23:07 Laatste update: 23:10
174

De KNVB heeft een statement geplaatst na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Vitesse-Sparta, die in de extra tijd gestaakt werd. De tuchtcommissie zal zich buigen over het al dan niet uitspelen van de wedstrijd en heeft daarbij drie opties.

De 0-1 tussenstand blijft staan óf de resterende tijd wordt uitgespeeld óf de wedstrijd wordt volledig overgespeeld. De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich over de schuldvraag, het bestuur heeft vervolgens het laatste woord, bevestigt de voetbalbond in een statement.

Dat de wedstrijd is gestaakt, gebeurde volgens de KNVB na overleg met beide clubs en arbiter Rob Dieperink. Vanuit Arnhem kwamen berichten door dat Vitesse nog wel wilde voetballen, maar dat Sparta dit niet zag zitten.

Sparta was vrijdag al vroeg op 0-1 gekomen door Adrián Dalmau en leek na een gemiste penalty van Loïs Openda te gaan winnen. Vlak na het ingaan van de zeven minuten durende extra tijd ging het echter mis: kort nadat hij al oog in oog stond met een veldbestormer werd keeper Maduka Okoye getroffen door projectielen uit het publiek. Bovendien ontplofte een stuk vuurwerk in de buurt van het Sparta-doel.