Eredivisie-flops: twee Ajacieden, twee Feyenoorders en de Nijhuis-show

Eredivisie-flops: twee Ajacieden, twee Feyenoorders en de Nijhuis-show

07-03-2022 11:00
49

Speelronde 25 van de Eredivisie is ten einde en er gebeurde weer genoeg. Feyenoord verspeelde punten, Ajax kwam ontzettend goed weg en sommige arbiters en fans lieten zich van hun slechtste kant zien. Dit is het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur.

Luuk Wouters (RKC Waalwijk)
Dan sta je met RKC in de negentigste minuut in de Johan Cruijff Arena op 2-2 tegen Ajax en besluit je om zo'n oliedomme tackle in te zetten in je eigen strafschopgebied. Wouters vloerde Antony, veroorzaakte een strafschop en liet Ajax ontsnappen. Dat zal de verdediger nog wel te horen krijgen van zijn ploeggenoten en trainers.

Django Warmerdam (FC Utrecht)
Go Ahead Eagles-uit is nooit een makkelijke wedstrijd, vraag dat maar aan Ajax. Dat weet nu ook Warmerdam, die in Deventer te maken kreeg met Inigo Córdoba en zijn handen vol had aan de Spanjaard. Daarnaast was de linksback in balbezit ook nog eens vreselijk slordig en dat levert hem een plekje in deze lijst op.

Bryan Linssen (Feyenoord)
Aan werklust en inzet ligt het nooit bij Linssen en dat was ook in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-1) niet het probleem. De Limburger haalt alleen al weken geen rendement meer uit al die meters die hij maakt. Hij was werkelijk onzichtbaar en werd terecht gewisseld voor Cyriel Dessers, die wél tot scoren kwam.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
De Kuip steunt, zucht en baalt als Jahanbakhsh weer eens een bal verspeelt. De Iraniër is bij lange na niet de gevaarlijke vleugelaanvaller gebleken die men bij Feyenoord binnengehaald dacht te hebben en stapelde tegen Groningen fout op fout. De indrukwekkende invalbeurt van Patrik Walemark is slecht nieuws voor Alireza en zijn basisplaats.

Daley Blind (Ajax)
Waar fans van Feyenoord al tijden klaar zijn met Jahanbakhsh, is iedere Ajacied ervan overtuigd dat Daley Blind over zijn hoogtepunt heen is. De linksback van Ajax is de laatste weken inderdaad niet in vorm en maakte ook tegen RKC weer een hele matige indruk. Verdedigend gezien laat hij steeds meer steken vallen en zijn gebrek aan snelheid begint hem vaker op te breken.

Bas Nijhuis en zijn VAR
Wat was de uitslag van NEC tegen AZ geworden als er een scheidsrechter en een VAR waren geweest die hun oogkleppen wél af hadden gedaan? De Nijmegenaren begonnen uitstekend aan de thuiswedstrijd tegen AZ, maar werden simpelweg 'genaaid' toen een overduidelijke handsbal van de scorende Jesper Karlsson over het hoofd gezien werd. Hoe kan het dat zelfs een VAR dit niet ziet?

Sinan Bakis (Heracles Almelo)
Het was bijna zielig om te zien hoe Bakis erbij liep in het Philips Stadion. Alleen op de wereld, zo oogde de spits van Heracles. Als hij dan een keer een bal kreeg, wist de Oostenrijker ook niet echt wat hij ermee aan moest. Dat Samuel Armenteros na rust gebracht werd om meer te bewerkstelligen in de Almelose aanval, was niet meer dan logisch.

Devyne Rensch (Ajax)
Dit seizoen heeft Rensch meermaals de kans gekregen in de basis van Ajax en iedere keer viel het weer tegen. Ook tegen RKC was de verdediger één van de slechtste spelers aan Amsterdamse zijde en haalde hij zich de woede van het publiek op de hals door te vaak halfslachtig te verdedigen. Waar is die frisse en aanvallende back van vorig seizoen gebleven?

Vitesse-fans, deel twee
Twee weken geleden gooiden Arnhemse fans met vuurwerk naar Utrechtse mannen, vrouwen en kinderen. Vrijdagavond was het ook in de eigen GelreDome raak: een simpele ziel betrad het veld en Sparta-keeper Maduka Okoye werd bekogeld. Gelukkig maakte de veldbetreder zichzelf al belachelijk genoeg door bang weg te rennen toen Okoye hem boos aankeek. Dan hoeven wij daar in ieder geval geen woorden meer aan vuil te maken.

Peter Vindahl (AZ)
Iedereen in Alkmaar loopt weg met de doelman, maar daarbuiten staat Vindahl voornamelijk te boek als brokkenpiloot. Ook in Nijmegen was het weer zover toen Lasse Schöne een corner vanaf rechts voor de goal slingerde en Rodrigo Guth heel gemakkelijk in mocht koppen. Waar was Vindahl en waarom deed hij niks?

De veldspelers van sc Heerenveen
Doelman Erwin Mulder maakte een prima indruk tijdens de uitwedstrijd van Heerenveen bij Willem II (0-0), maar verder was er geen enkele speler in een Fries shirt die een voldoende verdiende. De ploeg van Ole Tobiasen was naar Tilburg gekomen om vooral niet te voetballen en dat gebeurde dan ook. Het was niet om aan te gluren.