De Boer spreekt 'twijfelende' Stengs toe bij Rondo: Af en toe is het slappe hap

De Boer spreekt 'twijfelende' Stengs toe bij Rondo: "Af en toe is het slappe hap"

8 March - 08:12
34

Calvin Stengs was zaterdag de gevierde man in de Ligue 1-topper tegen Paris Saint-Germain, maar hij is nog niet tevreden over zijn debuutseizoen bij OGC Nice. De voormalig smaakmaker van AZ zit voornamelijk op de bank.

"In het begin startte ik nog wel in veel wedstrijden en had ik het gevoel dat het goed ging. Maar op een gegeven moment maakte ik wat minder minuten. Een paar weken geleden, in een week met mooie wedstrijden, maakte ik zelfs helemaal geen minuten. Dan ga je toch wel een beetje aan jezelf twijfelen", stelt Stengs in gesprek met Ziggo Sport. "Ik heb gesprekken gevoerd met wat mensen en het is aan mezelf, ik moet wat meer gaan doen. Dat heb ik de laatste weken gedaan en dat werpt nu zijn vruchten af, denk ik."

Daarmee doelt Stengs op zijn fraaie assist tegen PSG, waardoor Nice met 1-0 won van de Franse koploper. De 23-jarige rechtsbuiten won onder meer advies in bij schoonvader Frank de Boer. "Ik heb ook met Frank gesproken, ja." Ronald de Boer, die aan tafel zit bij Rondo, heeft ook wel eens een discussie met zijn tweelingbroer over Stengs. "Af en toe is het slappe hap, dat hebben we tegen hem ook gezegd. Hij moet fysiek wat sterker worden. Daar kan hij nog stappen in maken. Qua techniek en inzicht, heeft hij het allemaal in zijn mars."

Stengs onderschrijft de woorden van De Boer. "Deze competitie is daar ook wel voor gemaakt. Er zijn veel fysieke spelers, daar moet je in meegaan. Maar ik moet mijn technische gedeelte wel blijven houden, dat is mijn kwaliteit. Maar wat Ronald zegt, is wel waar." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s