Stengs grijpt hoofdrol tijdens sensationele topper-zege van Nice op PSG

Stengs grijpt hoofdrol tijdens sensationele topper-zege van Nice op PSG

5 maart - 23:08 Laatste update: 23:19
27

OGC Nice heeft de topper in Frankrijk tegen Paris Saint-Germain verrassend met 1-0 gewonnen. Calvin Stengs gaf de assist op de winnende goal.

De Franse competitie is naar alle waarschijnlijkheid al beslist, want PSG begon met een voorsprong van zestien punten op Nice aan de topper aan de Franse Riviéra. Toch was er voor Les Aiglons, waar Pablo Rosario en Justin Kluivert in de basis stonden en Calvin Stengs inviel, nog genoeg reden om er een spannende wedstrijd van te maken.

Een wedstrijd tegen Paris is voor iedere Franse club een prestigestrijd en om de tweede plaats op de ranglijst van de Ligue 1 te verdedigen moest er een resultaat gepakt worden tegen Lionel Messi en de zijnen. Dat lukte Nice en dat was nog verdiend ook, want het balbezit en de meeste schoten waren voor de thuisploeg.

Het was dus niet meer dan terecht dat Andy Delort in minuut 88 de winnende treffer maakte namens Nice. Mooi voor de Nederlandse voetbalvolger was echter dat Stengs degene was die de goal voorbereidde. De van AZ overgekomen aanvaller legde de bal panklaar voor Delort, die heerlijk in de korte hoek binnen pegelde. Die klap kwam PSG niet meer te boven.

Zoals gezegd zal de Ligue 1 er niet meer spannender van worden, aangezien de marge tussen de koploper en de eerste achtervolger nu naar dertien punten is geslonken. Voor Nice is de zege wel zeer belangrijk, aangezien zij hun tweede plaats met succes verdedigen en dus serieus mogen gaan dromen van deelname aan de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie