Willem II kan terugkeer publiekslieveling vergeten: Ik heb de regels bestudeerd

Willem II kan terugkeer publiekslieveling vergeten: "Ik heb de regels bestudeerd"

09-03-2022 12:55 Laatste update: 13:13
16

Fran Sol zou Willem II dolgraag uit de brand helpen, maar dat wordt een onbegonnen zaak voor de Spaanse publiekslieveling. De nieuwe transferregels voor Oekraïne en Rusland gelden niet voor verhuurde spelers.

De FIFA maakte maandag bekend dat spelers in Rusland en Oekraïne hun contract tot 30 juni kunnen opschorten om tot de zomer transfervrij bij een andere club aan de slag te gaan. Sol staat onder contract bij Dynamo Kiev, maar is verhuurd aan het Spaanse SD Eibar en komt dus niet in aanmerking. Willem II kan zijn terugkeer daardoor vergeten.

"Ik heb de regels bestudeerd, maar ze gelden alleen voor jongens die actief waren in de Oekraïense competitie", laat Sol weten aan het Brabants Dagblad. In Spanje kan hij niet meer rekenen op een basisplaats. "En dan heb je het als voetballer dus niet naar je zin."

Sol, die tussen 2016 en 2019 furore maakte in Tilburg, zit in zijn laatste contractjaar. "Misschien kan ik dan naar Willem II terugkomen", zegt hij. "Maar dat hangt natuurlijk van een heleboel dingen af. Ik hoop echt vanuit heel mijn hart dat de club in de Eredivisie blijft."