Ik ben heel blij voor Donny van de Beek, hij is een geweldige jongen

"Ik ben heel blij voor Donny van de Beek, hij is een geweldige jongen"

9 maart - 22:27
24

Michael Carrick vindt het mooi om te zien hoe Donny van de Beek aan het opleven is bij Everton na een moeizame periode bij Manchester United. De twee werkten samen op Old Trafford.

Carrick was van 2018 tot eind 2021 assistent-trainer bij United, waar hij dus ook Van de Beek onder zijn hoede had. Een succes is het avontuur van de oud-Ajacied bij de Premier League-grootmacht echter nog niet. In januari werd hij verhuurd aan Everton, waar hij onder manager Frank Lampard wel aan spelen toekomt. 

"Ik ben heel blij voor Donny. Hij is een geweldige jongen en heeft een fantastische houding", zegt Carrick tegen Premier League Productions. "Voetbal is soms grappig. Om verschillende redenen gaat het niet altijd zoals je wilt als je een transfer maakt naar een andere club. Maar ik ben heel blij dat hij nu speelt. Hij had wedstrijden nodig. Hij speelde duidelijk niet genoeg het afgelopen jaar."

Carrick is desondanks vol lof over de kwaliteiten van Van de Beek. "Hij is ook zo veelzijdig. Hij heeft meerdere kwaliteiten. Ik denk dat hij vooral heel gevaarlijk is rond het strafschopgebied. Hij is heel slim in en rond het strafschopgebied." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie