Kieft moet lachen om Promes-nieuws: Ik ga deze grap niet op televisie maken

Kieft moet lachen om Promes-nieuws: "Ik ga deze grap niet op televisie maken"

10 March - 19:14
87

Wim Kieft is geschokt, maar moet ergens ook lachen om het nieuws rond Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou werd afgeluisterd door de politie op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Kieft kan in de Veronica-studio een lach niet onderdrukken als presentatrice Hélène Hendriks het onderwerp aansnijdt. "Waarom ik moet lachen? Nou, ik ga deze grap niet op televisie maken", grinnikt de oud-voetballer, die vervolgens toch overstag gaat. "Ik wilde zeggen: ik ben hem nog nooit tegengekomen."

Na zijn carrière leed Kieft jarenlang aan een drugsverslaving. Volgens De Telegraaf zou Promes samen met familie geld geïnvesteerd hebben in een partij van ruim vierduizend kilo cocaïne, die in april 2020 werd onderschept door de Belgische politie in Antwerpen.

"Als je alles bij elkaar ziet, dan is het echt zo pijnlijk en schrijnend", zegt Kieft over het nieuws rond Promes. "Waar ben je allemaal in terechtgekomen, jongen? In wat voor wereld leef je?" Collega-analist Kees Jansma: "En waarom is het nodig? Hij heeft zich al financieel onafhankelijk gevoetbald."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s