Gravenberch rekent af met veelgehoorde kritiek: 'Genoeg gehoord'

Gravenberch rekent af met veelgehoorde kritiek: 'Genoeg gehoord'

12-03-2022 00:01 Laatste update: 12:09
50

Ryan Gravenberch telt zijn zegeningen na de late ontsnapping tegen SC Cambuur. De middenvelder van Ajax rekent meteen af met een veelgehoorde kritiek.

Die luidde dat Gravenberch geen goed schot heeft, maar met een wereldgoal bezorgde hij Ajax alsnoge de drie punten. "Dat heb ik ook genoeg gehoord. Vandaag kreeg ik de bal van Steven (Berghuis red.) en dacht ik niet na. Als ik eerlijk ben, zat ik er een tijdje mee. Een middenvelder van Ajax moet ook goals maken. Het is lekker dat ik een mooie goal heb meegepikt", zegt Gravenberch tegen ESPN.

Waarom Ajax de 2-0 voorsprong weggaf? Vorige week gebeurde het ook. "Eigenlijk mag het niet gebeuren. Misschien zit het een beetje in de focus. Het mag niet gebeuren, maar dat je uiteindelijk met 2-3 wint, is het belangrijkst. Ik denk dat we er morgen voor de training wel een meeting over hebben."

Gravenberch speelde als meest verdedigende middenvelder, al speelt hij liever op links. "Álvarez er niet is, moet ik die positie invullen. Ik heb mijn hele jeugd aan de linkerkant gespeeld, dus mijn voorkeur gaat wel uit naar de linkerkant."