Kieft ziet PSV-duo door ijs zakken: 'Qua handelingssnelheid en in kleine ruimte'

Kieft ziet PSV-duo door ijs zakken: 'Qua handelingssnelheid en in kleine ruimte'

13-03-2022 07:25
85

Wim Kieft kijkt kritisch naar het optreden van PSV tegen FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League. De oud-spits vond Joey Veerman en Ibrahim Sangaré zelfs 'door het ijs zakken', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Kieft ziet dat de Nederlandse clubs verdienstelijk presteren in de Conference League, maar benadrukt wel dat het op het derde Europese niveau is. 'PSV kon niet aanhaken bij de Champions League, viel af in de groepsfase van de Europa League en mag als troost het seizoen afmaken in de Conference League', aldus de analist. 'Als je op dat niveau vier doelpunten incasseert tegen FC Kopenhagen en dat een magere afspiegeling is van het aantal weggegeven kansen, dan mag je dat ontluisterend noemen.'

Vooral twee middenvelders moeten het ontgelden. 'Tegen Heracles Almelo en RKC ziet het er allemaal aardig uit, maar als je dan Joey Veerman en Ibrahim Sangaré bij een hoger tempo op een niveautje hoger door het ijs ziet zakken… Je bent benieuwd naar hun handelingssnelheid en dan komen ze zelfs tekort als een ploeg als FC Kopenhagen in de beginfase van de wedstrijd flink druk zet. In de kleine ruimte kwamen Veerman en Sangaré tekort en kon eerstgenoemde het voetballend niet oplossen', oordeelt Kieft.