PEC deelt vlak voor Feyenoord-thuis droevig nieuws: Gaston Sporre (76) overleden

PEC deelt vlak voor Feyenoord-thuis droevig nieuws: Gaston Sporre (76) overleden

13-03-2022 16:35
8

PEC Zwolle heeft vlak voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord droevig nieuws naar buiten gebracht. Erevoorzitter Gaston Sporre (midden in beeld) is op 76-jarige leeftijd overleden, hebben De Blauwvingers bevestigd via de officiële kanalen.

Sporre wordt in Zwolle en omstreken gezien als 'redder' van de club, waarvan hij negen jaar lang voorzitter was. Het toen in ernstige financiële problemen verkerende PEC maakte een doorstart onder de naam FC Zwolle – al keerde de oude naam na de promotie in 2012 weer terug – en groeide in stappen uit tot stabiele Eredivisie-club. Sporre werd na zijn vertrek als voorzitter erevoorzitter. Daarnaast was hij werkzaam bij verzekeraar Achema, dat ook als sponsor aan de club verbonden was.

PEC trapt zondag om 16.45 uur af tegen Feyenoord en zal dan stilstaan bij het overlijden van Sporre. De spelers dragen rouwbanden en er wordt een minuut stilte in acht genomen. 'PEC Zwolle zal Gaston Sporre met groot respect blijven herinneren als een betrokken en deskundig bestuurder, een buitengewoon aimabele en toegankelijke man en, samen met zijn echtgenote Nelly, een trouw supporter van de club', laat de huidige nummer achttien van de Eredivisie weten.