FC Twente naast AZ: eerste nederlaag AZ sinds 7 november door bevlieging backs

FC Twente naast AZ: eerste nederlaag AZ sinds 7 november door bevlieging backs

13-03-2022 21:51 Laatste update: 21:54
260

AZ moet FC Twente naast zich dulden op plek vier in de Eredivisie. De Alkmaarders werden zondagavond in eigen huis verrast door de Enschedeërs en moesten door toedoen van Joshua Brenet hun eerste competitienederlaag sinds 7 november slikken.

AZ had midweeks al het Conference League-duel met Bodø/Glimt verloren en kreeg het ook tegen het georganiseerde FC Twente niet cadeau. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in de tang en wist alleen Daan Rots voor het doel te komen. De rechtsbuiten van FC Twente scoorde ook, maar werd teruggefloten wegens nipt buitenspel.

De patstelling bleef na rust nog een kwartier staan, maar werd met dank aan beide backs van FC Twente doorbroken. Gijs Smal vond dan toch een opening in de AZ-defensie en collega-linksback Owen Wijndal liet zich verrassen door Brenet, die de bal voorbij Peter Vindahl schoof: 0-1.

De Alkmaarders moesten opeens stormen en kregen al snel een kans via Dani de Wit, die echter verijdeld werd door Robin Pröpper. FC Twente hield de rijen echter gesloten, liet de tegenstander niet meer aandringen en kwam via een verraderlijk schot van Dimitrios Limnios zelfs nog het dichtst in de buurt van een treffer.

Het bleef dus bij 0-1 en dus gaan AZ en FC Twente zij aan zij de slotfase van het seizoen in, in de strijd om plek vier en direct Europees voetbal. AZ speelt na de return tegen Bodø/Glimt nog tegen Willem II, terwijl PEC Zwolle de laatste tegenstander van FC Twente voor de interlandbreak is.