Update: Vitesse zet streep door twee spelers, Bero vliegt niet alsnog naar Rome

Update: Vitesse zet streep door twee spelers, Bero vliegt niet alsnog naar Rome

16-03-2022 18:51 Laatste update: 17-03-2022 14:37
9

Vitesse hoopt donderdagavond in de Conference League-return bij AS Roma te kunnen beschikken over Matús Bero. De Slowaak is ziek achtergebleven in Arnhem, maar zou op het laatste moment nog ingevlogen kunnen worden.

Volgens trainer Thomas Letsch heeft Vitesse de hoop op het meedoen van Bero nog niet helemaal opgegeven. "Misschien kan hij morgen nog naar Rome vliegen en zich bij de groep voegen", zegt de Duitser op een persconferentie. "Als we de zekerheid hebben dat hij kan spelen, overwegen we het te doen."

De Arnhemse club staat in Rome voor een lastige opgave. Er moet tegen AS Roma een 1-0 achterstand worden weggepoetst, maar Letsch haalde inspiratie uit de uitschakeling van Ajax tegen Benfica. "Ik heb daar gezien dat in deze sport niet altijd de ploeg met het meeste balbezit en de meeste kansen wint. "

Dat maakt dat Vitesse nog altijd gelooft in het bereiken van de kwartfinale. "Natuurlijk doen we dat. We zijn pas halverwege en het is nu rust. Een overwinning met één doelpunt verschil en we hebben een verlenging. Zo moet je denken. Als je de underdog bent, wil dat niet zeggen dat je geen kans hebt..."

Update: Matús Bero heeft de race tegen de klok verloren. De Slowaakse middenvelder is ziek, bleef achter in Arnhem en zal niet meer op het laatste moment naar Italië komen voor de Conference League-return tegen AS Roma. Dat meldt de Gelderlander. Ook verdediger Tomás Hajek is er niet bij.