De Eredivisie-flops: Ajax levert drietal en blijft Cambuur voor als hofleverancier

De Eredivisie-flops: Ajax levert drietal en blijft Cambuur voor als hofleverancier

21-03-2022 11:00
123

Het Eredivisie-weekend stond in het teken van De Klassieker, blijkt ook uit onze maandagochtendrubrieken: in het Elftal van de Week zorgen Ajax en Feyenoord samen voor vier spelers, in het floplijstje wel. Ajax levert drie negatieve uitschieters en is daarmee hofleverancier, voor SC Cambuur.

Ofir Marciano (Feyenoord)
Wat als Justin Bijlow, chef hoge ballen, wél inzetbaar was tijdens De Klassieker? Zijn Israëlische vervanger zag er bij twee van de drie tegengoals niet uit: het verschil tussen winst en verlies, zo bleek achteraf. Trainer Arne Slot spaarde hem na afloop niet.

Marco Tol (SC Cambuur)
Hij mocht aanvoerder Erik Schouten vervangen tegen Go Ahead Eagles, maar de Volendammer was een van de mindere schakels bij het sowieso tandeloze Cambuur. Tol had een zware avond tegen Isac Lidberg, liet ook in de opbouw een paar steken vallen en moest genoegen nemen met een duidelijke 3-0 nederlaag in Deventer.

Dimitrios Siovas (Fortuna Sittard)
"Als je ze ziet uitlopen naar 4-0, 5-0, denk je wel eens: wat een k*tzooi, waarom ben ik eigenlijk keeper geworden?", verzuchtte Fortuna-doelman Yanick van Osch zondag. In elk geval niet om PSV te bestrijden met Dimitris Siovas voor zich. De bebaarde Griek zag de PSV-aanvallers aan alle kanten voorbij komen en was geen betrouwbare hulp voor zijn doelman. Na 66 minuten was hij één van de vier Fortunezen die uit hun lijden werden verlost.

Joeri de Kamps (Sparta)
De Kamps heeft voor extra gif gezorgd bij Sparta, dat de mouwen heeft opgestroopt in de strijd tegen degradatie? Maar de controleur vergeet – zeven jaar na zijn NAC-seizoen met dertien gele kaarten en zijn ‘dan moet je maar op dammen’-uitspraak – soms nog steeds waar de grens ligt. Tegen NEC slingerde hij totaal onnodig Souffian El Karouani tegen de boarding, terwijl hij al geel op zak had: een klein wonder dat hij niet tegen rood en een schorsing aan liep.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Normaal gesproken de man waar alles om draait bij Cambuur, maar ook Hoedemakers had het niet in Deventer. De openingstreffer die via zijn borst tot stand kwam, was het dieptepunt op een avond om gauw te vergeten.

Thomas van den Belt (PEC Zwolle)
PEC Zwolle verloor uiteindelijk nipt van FC Twente, maar werd in de openingsfase wel overrompeld: Van den Belt moest continu achter Michel Vlap aan lopen, maar zag vooral het rugnummer van de Fries. Uit één van die situaties viel de enige treffer van de avond en na een uur spelen was het einde oefening voor Van den Belt.

Yann Gboho (Vitesse)
De Stade Rennes-huurling vervult een rol in de marge tijdens het memorabele Europese seizoen van Vitesse. Drie dagen na de bijna-stunt tegen AS Roma kreeg Gboho weer eens een kans tegen RKC Waalwijk, maar ruim voor het laatste fluitsignaal zat hij weer in de dug-out: nauwelijks op een geslaagde actie te betrappen geweest.

Edson Álvarez (Ajax)
En dan is het nu tijd voor een Ajax-drieluik, te beginnen met Álvarez. Na één helft zat zijn Ajax-Feyenoord er al op. De Rotterdamse bezoekers hadden zich ingesteld op de kwetsbaarheden van Álvarez, die zich geen raad wist met zijn vrije rol én toe moest staan dat directe tegenstander Guus Til bij beide Feyenoord-goals direct betrokken was.

Steven Berghuis (Ajax)
Hij is het wellicht allang vergeten als hij na dit seizoen met de schaal in zijn handen staat, maar Berghuis had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van het saillante weerzien met zijn oude club. Hij gaf met simpel balverlies een doelpunt weg en zag Feyenoord heersen in de 69 minuten waarop hij op het veld stond. En juist na zijn wissel keerde Ajax de wedstrijd om.

Antony (Ajax)
Hij was na zijn winnende goal het mannetje en kon zonder shirt de felicitaties van de fans in ontvangst nemen. Maar zo goed speelde Antony helemaal niet: de Braziliaan oogde gefrustreerd en onmachtig en dat in de broekzak van Tyrell Malacia. En met zijn gedag in de blessuretijd heeft hij ook geen punten gescoord.

Anastasios Douvikas (FC Utrecht)
Op de werkethiek van de Griek is niets aan te merken, op zijn killersinstinct wel. FC Utrecht stond al snel met 0-2 achter tegen FC Groningen, kreeg nog genoeg gelegenheden om daar iets aan te doen, maar met name Douvikas had het vizier niet op scherp staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s