Makkelie en VAR laten Ajax wegkomen tegen Feyenoord: Het is bijzonder raar

Makkelie en VAR laten Ajax wegkomen tegen Feyenoord: "Het is bijzonder raar"

21-03-2022 08:14 Laatste update: 08:51
259

Ajax is ontsnapt aan een penalty in de tweede helft tegen Feyenoord. Daar zijn de analisten van de NOS en ESPN het over eens. Danny Makkelie en de VAR zagen niets in een beuk van Lisandro Martínez tegen Cyriel Dessers.

Dessers ging met veel pijn naar de grond, nadat hij bij een 1-2 voorsprong in de Klassieker een dreun had gekregen van Martínez, terwijl de bal al niet meer in de buurt was.

"Feyenoord had recht op een strafschop. Het was cruciaal", oordeelt NOS-commentator Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. "Martínez beukt vol in de ribben van Cyriel Dessers. Waarom helpt de VAR Makkelie hier niet?" Ook volgens Rafael van der Vaart, Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk had de bal op de stip gemoeten. "Dit is heel bewust de tegenstander opzoeken, geen voetbalactie", stelt Van der Vaart.

Ook bij ESPN kijken de analisten op van het incident. "Het is bijzonder raar", zegt Arnold Bruggink. "Martínez geeft de VAR aanleiding om in te grijpen. Die had Makkelie naar de kant moeten roepen." Perez vond het eveneens een penalty. "In eerste instantie dacht ik: het valt wel mee. Maar Martínez gaf de VAR een kans. Makkelie had dat ook beter kunnen beoordelen."