Van Hintum sneert na bekendmaking Groningen-vertrek: 'Met verleden te maken'

Van Hintum sneert na bekendmaking Groningen-vertrek: 'Met verleden te maken'

22-03-2022 17:09 Laatste update: 17:15
113

FC Groningen maakte maandag bekend na dit seizoen niet verder te gaan met Bart van Hintum. De verdediger is niet blij met de gang van zaken en heeft daags na het nieuws een sneer uitgedeeld richting Mark-Jan Fledderus. Ook de nieuwe trainer Frank Wormuth komt ter sprake.

Fledderus riep Van Hintum vorige week bij zich op zijn kantoor om hem het slechte nieuws te vertellen. Dit terwijl Van Hintum naar eigen zeggen 'de hemel in werd geprezen'. "Fledderus gaf aan dat ik alle verwachtingen had overtroffen", vertelt Van Hintum in gesprek met RTV Noord. "Dat ik een op en top prof ben, voor de sport leef en belangrijk voor het team ben. Alles was helemaal positief, toch kwam de boodschap dat ze mijn contract niet gingen verlengen."

Het lijkt er echter op dat Wormuth, die volgend seizoen het stokje overneemt van Danny Buijs, Van Hintum er niet bij wil hebben. De twee werkten in het verleden al samen bij Heracles Almelo. "Ik ben ervan overtuigd dat het verleden met deze keuze te maken heeft, want voor mij is het 99 procent zeker dat de nieuwe trainer mij er niet bij wil. En dat geeft ook niet", aldus Van Hintum.

De verdediger vindt vooral de rol van Fledderus in de kwestie kwalijk. "Als Fledderus gewoon eerlijk had gecommuniceerd dat hij me te oud vindt of dat de nieuwe trainer niet met me wil werken, dan had ik daar vrede mee gehad. Nu blijft het verhaal naar mij toe heel vaag en dat vind ik jammer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie