Go Ahead zegt zestien contracten formeel op en komt met trainersupdate

Go Ahead zegt zestien contracten formeel op en komt met trainersupdate

23-03-2022 15:55
15

Go Ahead Eagles heeft zestien spelerscontracten formeel opgezegd. Een club is verplicht om spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te geven.

Dat een contract opgezegd wordt, betekent niet dat club en speler ook definitief uit elkaar gaan. Er kan altijd een nieuwe overeenkomst gesloten worden. Go Ahead laat weten dat de contracten van Sam Crowther, Andries Noppert, Zakaria Eddahchouri, Frank Ross, Justin Bakker, Boyd Lucassen, Job Schuurman, Nick Hengelman, Jacob Mulenga, Gerrit Nauber en Cuco Martina formeel zijn opgezegd.

"De nieuwe trainer en het niveau waarop we volgend seizoen spelen, zijn nog even ongewis", legt technisch manager Paul Bosvelt uit. Dat maakt het nu in sommige gevallen lastig een en ander te concretiseren. Met enkele van deze jongens zijn we al in gesprek over een langer verblijf, met anderen kan dat nog volgen. Puur voor de wet- en regelgeving zeg je dan wel het contract op; anders loopt het automatisch nog een jaar door. Nu hebben we de komende periode om verder te praten."

Hoe verloopt de zoektocht van Go Ahead naar een nieuwe trainer? "Goed", zegt Bosvelt. "We hebben in de oriënterende fase met meerdere trainers gesproken. Naar aanleiding van die gesprekken zijn we met een beperkt aantal trainers verder gegaan. Die vervolggesprekken lopen momenteel."