'Sinds ik bij Ajax speel, voel ik een sterke band met de supporters'

'Sinds ik bij Ajax speel, voel ik een sterke band met de supporters'

24 maart - 12:15 Laatste update: 13:15
58

Nicolas Tagliafico viel bij Ajax niet alleen op met zijn goede spel, maar ook vanwege zijn fanatisme en manier van juichen. Dat is de reden dat de Argentijn zich identificeert met de supporters, vertelt hij aan supportersvereniging Ajax Life.

Ajax nam Tagliafico in januari 2018 over van Banfield en de linksback viel meteen in de smaak. Na de eerste wedstrijd tegen Feyenoord kon hij al niet meer stuk. "Een van de doelen ik me had gesteld, was om een voorbeeld voor de supporters te zijn. Sinds ik bij Ajax speel, voel ik een sterke band met hen. Het gezang kwam echt als een verrassing voor me en deed me ontzettend goed", zegt Tagliafico tegen Ajax Life.

Tagliafico stond als klein jongetje zelf al op de tribune. Hij werd door zijn ouders op negenjarige leeftijd meegenomen naar Banfield. "Bij een van de doelpunten belandde ik vier rijen naar voren. Ik was mijn familie even kwijt, maar werd na het juichen weer terug naar boven gegeven."

"Ik ging steeds meer als trainer denken, in plaats van als supporter", zegt Tagliafico, die het supportersgevoel uitlegt. "Mijn fanatisme moest ik zien te vertalen naar het veld. Ik vind het een voordeel dat ik zelf ooit op de tribune stond. Supporters willen dat hun spelers net zo gepassioneerd zijn, maar wel hun koppie gebruiken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s