Van Gaal blundert met uitspraak over ontslag van KNVB-directeur

Van Gaal blundert met uitspraak over ontslag van KNVB-directeur

25-03-2022 15:14
28

Louis van Gaal is vrijdag op de persconferentie van Oranje flink in de fout gegaan door te 'onthullen' dat directeur voetbalontwikkeling Marcel Lucassen ontslagen gaat worden. Dat nieuws blijkt echter niet te kloppen, meldt De Telegraaf.

Van Gaal dacht een lans te breken voor Lucassen, maar van een vertrek van de directeur is helemaal geen sprake. Volgens De Telegraaf komt de KNVB later op de dag nog met een reactie.

Wedden

Meer odds

Het misverstand ontstond toen Valentijn Driessen aan de bondscoach vroeg of hij nog een nieuwe directeur topvoetbal had aangedragen bij de bond, aangezien Nico-Jan Hoogma stopt na het WK in Qatar. "Niemand, want die vind ik heel goed. Die er nu zit. Hij gaat nu weg, ja. Dat heb ik ook vernomen", steekt Van Gaal van wal op de persconferentie, waarmee hij het over Hoogma lijkt te hebben, maar al snel komt de aap uit de mouw.

"Ik ben een keer uitgenodigd om met Marcel Lucassen te praten", gaat Van Gaal verder. "Voor zover ik hem op één gesprek kan beoordelen: hele goede vent. Hij heeft heel veel ervaring. Tot mijn verbazing lees ik op de mediakanalen dat hij ontslagen wordt. Ik vind dat vreemd. Waarschijnlijk mag ik dit niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk, maar ik vind het vreemd."

Ziet Van Gaal Lucassen dan als ideale directeur topvoetbal? "Ik zou een andere verdeling maken", reageert de bondscoach. "Dat is het probleem. Ik heb het ook tegen Marianne van Leeuwen gezegd hoe ik het zou doen. De KNVB is in mijn ogen niet voor het topelftal, maar voor de opleiding. Daar moet je de beste mensen voor kiezen. Topvoetbal gaat vanzelf met de bondscoach." Is een directeur topvoetbal dan overbodig? "Dat zijn jouw woorden. Ik heb al veel teveel gezegd."

De krant deed naar aanleiding van de uitspraken van Van Gaal navraag bij de 'geschrokken' Lucassen, die benadrukt dat van een ontslag geen sprake is.